Κατηγορίες

Ειδικότητες Ι.Ε.Κ

Ολιγοήμερα Σεμινάρια

Εστίαση

Κύκλοι Σπουδών

Αισθητική/Spa

Επιχειρηματικά Σεμινάρια

Υπολογιστές/Πληροφορική

Γλώσσες

Επιδοτούμενα Προγράμματα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Τεχ/κός Μαγειρικής – Chef

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
    • 1 Νοεμβρίου 2016
  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
    • Οι εγγραφές άρχισαν.

 Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Οι σπουδές Μαγειρικής στο Ι.ΙΕΚ Anko στην Κω & στην Ρόδο ακολουθούν διεθνείς προδιαγραφές και πρότυπα. Τα εργαστηριακά μαθήματα υλοποιούνται σε υπερσύγχρονες κουζίνες τελευταίας τεχνολογίας με υλικά και Ά ύλες υψηλής ποιότητας. Οι καθηγητές Chef διαθέτουν μακροχρόνια επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία και είναι υψηλόβαθμα στελέχη σε τουριστικές μονάδες του τόπου μας. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με γνώσεις κοστολογίου, οργάνωσης και διοίκησης, οικονομικής διαχείρισης, που θα εφοδιάσουν τον σπουδαστή με ικανότητες Management για την ανέλιξη του έως και την θέση του Αρχιμάγειρα!

Παράλληλα με τα μαθήματα πραγματοποιούνται έξτρα εκπαιδευτικές επισκέψεις σε βιοτεχνικούς χώρους, όπως Ελαιοτριβείο, Οινοποιεία, βιοτεχνίες κρεάτων, τυροκομεία. Τέλος οι σπουδαστές συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μαγειρεύοντας.

Επαγγελματικές προοπτικές

Ο απόφοιτος μπορεί να εξελιχθεί επαγγελματικά και να ανέλθει στην ανώτερη θέση Αρχιμάγειρα (executive chef) σε πολυτελή ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Catering και κρουαζιερόπλοια. Το επάγγελμα του Μάγειρα έχει αυξανόμενη ζήτηση και δεν γνωρίζει ανεργία. Το I.IEK ANKO μεριμνά για τη σύζευξη όλων των σπουδαστών/στριών με τις τοπικές επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης και της εύρεσης εργασίας.

Διάρκεια σπουδών

Η φοίτηση είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + πρακτική άσκηση) και ξεκινά κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Μαθήματα Τμήματος

  • Αρχές Οικονομικής θεωρίας
  • Γαλλικά
  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα*
  • Τοπική Δωδεκανησιακή κουζίνα*
  • Έθνικ κουζίνες* (κουζίνες από όλο τον κόσμο)
  • Κρύα κουζίνα & Στήσιμο μπουφέ*
  • Μαγειρική ειδικών παθήσεων (χωρίς γλουτένη κτλ) *
  • Τέχνη Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός & Σκεύη
  • Έλεγχος εμπορευμάτων – Τροφογνωσία
  • Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου
  • Διοίκηση προσωπικού*
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού - Εδεσματολογίου
  • Τεμαχισμός κρεάτων - Ανατομία
  • Διαιτητική - Διατροφολογία
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Food styling
  • Εμψύχωση-Ενίσχυση Αυτοεκτίμησης*

Τα μαθήματα με αστερίσκο (*) είναι έξτρα μαθήματα από το πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας, που η Anko προσφέρει για την συμπλήρωση γνώσεων σύμφωνα με τις νέες τάσεις.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να σας αρέσει η Μαγειρική τέχνη, να έχετε καλλιτεχνική διάθεση και φαντασία, να σας αρέσει η ομαδική εργασία. Εάν δεν έχετε απολυτήριο Λυκείου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών Μαγειρική Τέχνης, χωρίς καμία προϋπόθεση. Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσας.
Η εγγραφή στο Ι.ΙΕΚ δικαιολογεί την αναβολή στο στρατό (για τους άντρες).

Πτυχία-Πιστοποιήσεις-Εξετάσεις

Κατά την διάρκεια του εξαμήνου πραγματοποιούνται ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης στο ΙΙΕΚ ΑΝΚΟ οι απόφοιτοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία αποτελεί μία σίγουρη επένδυση για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Εν συνεχεία, οι απόφοιτοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ, αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο:

  • είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 σύμφωνα με την αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Οι απόφοιτοι, με την απόκτηση του συγκεκριμένου Διπλώματος, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Στις εξετάσεις αυτές έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι απόφοιτοι όλων των ΙΕΚ της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών.
  • είναι ισότιμο των Δημοσίων ΙΕΚ.

Τέλος, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΝΚΟ ως κάτοχοι του εν λόγω Διπλώματος, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α'/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α'/31-12-03), και μοριοδοτούνται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Με το πτυχίο του Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» στην Κω και στην Ρόδο οι απόφοιτοι έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και μπορούν να ανοίξουν το δικό τους Εστιατόριο ή να εργαστούν σε άλλη επιχείρηση αναλαμβάνοντας έως και θέση Αρχιμάγειρα.


Λοιπές Πληροφορίες

Οι σπουδές Μαγειρικής Chef στο Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ  Κω και Ρόδο αποτελούν μία μοναδική εμπειρία που θα σας συναρπάσει. Το πρόγραμμα σπουδών, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά α’ ποιότητας, οι καταξιωμένοι καθηγητές υψηλού κύρους, οι έξτρα δραστηριότητες, οι επιμορφωτικές ημερίδες και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, το ενδιαφέρον και η ουσιαστική μέριμνα της σχολής για την εύρεση εργασίας για κάθε σπουδαστή/στρια ξεχωριστά αποτελούν μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ.

Δικαιολογητικά

1. Ταυτότητα
2. ΑΦΜ
3. Έγχρωμες Φωτογραφίες Ταυτότητας (2)
4. Πιστοποιητικό Υγείας 
5. Τίτλος Σπουδών (απολυτήριο Λυκείου, επαλ, ή ΤΕΕ ή πτυχίο) ΠΡΟΣΟΧΗ! Τίτλος σπουδών δεν απαιτείται για τα ταχύρυθμα τμήματα του ΚΔΒΜ.
6. ΑΜΚΑ
7. Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία να αναγράφεται η προϋπηρεσία (προαιρετικό εφόσον υπάρχει)
8. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

  • iconsiek-1
    iconsiek-1

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ