Κατηγορίες

Ειδικότητες Ι.Ε.Κ

Ολιγοήμερα Σεμινάρια

Εστίαση

Κύκλοι Σπουδών

Αισθητική/Spa

Επιχειρηματικά Σεμινάρια

Υπολογιστές/Πληροφορική

Γλώσσες

Επιδοτούμενα Προγράμματα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Τεχ/κός Ζαχ/κής Αρτοποιίας

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
    • 1 Νοεμβρίου 2016
  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
    • Οι εγγραφές ξεκίνησαν.
  • Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Οι σπουδές Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας στο Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ στην Κω & στην Ρόδο αποσκοπούν στην δημιουργία του Επαγγελματία Ζαχαροπλάστη – Αρτοποιού με ολοκληρωμένες επαγγελματικές δυνατότητες, γνώσεις και δεξιότητες. Ο σπουδαστής εφοδιάζεται με γνώσεις σε βάθος του επαγγέλματος Ζαχαροπλάστη Αρτοποιού, σε ευρεία γκάμα γλυκών και αρτοποιημάτων, παραδοσιακών, σύγχρονων, και έθνικ συνταγών αλλά ακόμα περισσότερο διενεργούμε διαρκή έρευνα και δημιουργούμε νέες πρωτότυπες συνταγές με την υπογραφή μας. Ο απόφοιτος του τμήματος εμπλουτίζει και ολοκληρώνει τις ικανότητές του με γνώσεις διαιτητικής, χημείας τροφίμων, υγιεινής και ασφάλειας. Ενώ βασικά μαθήματα κορμού όπως οικονομική θεωρία, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, έλεγχος εμπορευμάτων, πρώτες ύλες, κοστολόγιο και Νομοθεσία, συνθέτουν και το διοικητικό προφίλ του επαγγελματία Ζαχαροπλάστη - Αρτοποιού που μπορεί να διαχειριστεί την επιχείρηση και να μειώσει το κόστος του. Τα μαθήματα πρακτικής πραγματοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας της σχολής σε Κω και Ρόδου.


  • Προοπτικές επαγγέλματος

Ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί σε Ζαχαροπλαστεία – Αρτοποιία υψηλών απαιτήσεων, σε ξενοδοχεία πολυτελείας, κρουαζιερόπλοια, ή να ανοίξει την δική του επιχείρηση ή να ανοίξει την δική του επιχίρηση ή ακόμα να εκσυγχρονίσει την οικογενειακή επιχείρηση τύπου Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιό.

  • Διάρκεια σπουδών

Η φοίτηση είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + πρακτική άσκηση) και ξεκινά κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

  • Μαθήματα Προγράματος Σπουδών

Αρχές Οικονομικής θεωρίας
Γαλλικά
Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου-Αρτοποιείου
Έλεγχος εμπορευμάτων
Πρώτες Ύλες και προϊόντα Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας
Ζαχαροπλαστική Τέχνη
Παραδοσιακή Ζαχαροπλαστική – Διεθνή Γλυκά – Σύγχρονα*
Έρευνα - ανάπτυξη και Δημιουργία νέων Συνταγών*
Βασικές τεχνικές Μοριακής Ζαχαροπλαστικής*
Τέχνη Αρτοποιίας
Αρτοποιία ειδικών παθήσεων (χωρίς γλουτένη, κτλ)*
Υγιεινή και Ασφάλεια
Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
Στοιχεία συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (Haccp)
Διαιτητική – Διατροφολογία
Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων Επαγγέλματος
Αγγλικά
Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική & Ζαχαρόπαστα*
Στοιχεία Μαγειρικής*

Τα μαθήματα με αστερίσκο (*) είναι έξτρα μαθήματα από το πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας που η Anko προσφέρει για την συμπλήρωση γνώσεων σύμφωνα με τις νέες τάσεις.

  • Προϋποθέσεις συμμετοχής

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να σας αρέσει η Τέχνη του Ζαχαροπλάστη και Αρτοποιού, να θέλετε να γίνετε Ζαχαροπλάστης - Αρτοποιός, να έχετε καλλιτεχνική διάθεση και φαντασία, να σας αρέσει η ομαδική εργασία.
Εάν δεν έχετε απολυτήριο μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταχύρυθμο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας, χωρίς καμία προϋπόθεση. Δείτε εδώ το πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσας.

  • Πτυχία - πιστοποιήσεις - εξετάσεις


Κατά την διάρκεια του εξαμήνου πραγματοποιούνται ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης στο ΙΙΕΚ ΑΝΚΟ οι απόφοιτοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία αποτελεί μία σίγουρη επένδυση για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Εν συνεχεία, οι απόφοιτοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ, αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο:


  • είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 σύμφωνα με την αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Οι απόφοιτοι, με την απόκτηση του συγκεκριμένου Διπλώματος, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Στις εξετάσεις αυτές έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι απόφοιτοι όλων των ΙΕΚ της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών.
  • είναι ισότιμο των Δημοσίων ΙΕΚ.

Τέλος, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΝΚΟ ως κάτοχοι του εν λόγω Διπλώματος, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α'/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α'/31-12-03), και μοριοδοτούνται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Οι απόφοιτοι του Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» σε Κω και Ρόδο αποκτούν αναγνωρισμένο πτυχίο Ζαχαροπλάστη - Aρτοποιού με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.


  • Λοιπές Πληροφορίες

Οι σπουδές Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στην Anko Academy Κω και Ρόδο αποτελούν μία μοναδική εμπειρία που θα σας συναρπάσει. Το πρόγραμμα σπουδών, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά α’ ποιότητας, οι καταξιωμένοι καθηγητές υψηλού κύρους, οι έξτρα δραστηριότητες, οι επιμορφωτικές ημερίδες και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, το ενδιαφέρον και η ουσιαστική μέριμνα της σχολής για την εύρεση εργασίας για κάθε σπουδαστή/στρια ξεχωριστά αποτελούν μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Anko Academy.

Δικαιολογητικά Εγγραφής

1. Ταυτότητα
2. ΑΦΜ
3. Έγχρωμες Φωτογραφίες Ταυτότητας (2)
4. Πιστοποιητικό Υγείας 
5. Τίτλος Σπουδών (απολυτήριο Λυκείου, επαλ, ή ΤΕΕ ή πτυχίο) ΠΡΟΣΟΧΗ! Τίτλος σπουδών δεν απαιτείται για τα ταχύρυθμα τμήματα του ΚΔΒΜ.
6. ΑΜΚΑ
7. Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία να αναγράφεται η προϋπηρεσία (προαιρετικό εφόσον υπάρχει)
8. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
 

  • iconsiiek-2
    iconsiiek-2

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ